Νέες κατηγορίες παίδων βάσει ύψους υπό δοκιμή στο Taekwondo

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Taekwondo εισήγαγε για τα τμήματα παίδων μια νέα προσέγγιση για τον ανταγωνισμό: κατηγορίες ύψους αντί για κατηγορίες βάρους.

  
Στην πάλη του Taekwondo στην Ευρώπη κατά της υπερβολικής και γρήγορης απώλειας βάρους και της προστασίας των νεαρών αθλητών μας από αμόρφωτους προπονητές και γονείς, αυτή η νέα διαγωνιστική μέθοδος διαγωνισμού ύψους δοκιμάστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cadet στη Marina d'Or.

  Οι αθλητές από την Τουρκία και τη Σουηδία αγωνίστηκαν σε δύο τμήματα ύψους: τις κατηγορίες 1,49-1,52 κοριτσιών και τις κατηγορίες 1,65-1,68 κοριτσιών. Μετά τη μικρή εξήγηση από τον αρχηγό και τον πρόεδρο της επιτροπής παιχνιδιών WTE κ. Ali Sagirkaya σχετικά με τη νέα μέθοδο ανταγωνισμού, οι αθλητές ανέβηκαν στη σκηνή και πραγματοποίησαν έναν γύρο.

  Η μελέτη χρειάστηκε 10 μήνες και μετρήθηκαν περισσότεροι από 1.000 αθλητές στην κατηγορία παίδων παγκοσμίως. Η μελέτη διαπίστωσε ότι σχεδόν το 57% των αθλητών από όλο τον κόσμο είχαν μια ανθυγιεινή, επικίνδυνη γραμμή ΒΜΙ ή ήταν πολύ κοντά σε αυτή τη γραμμή.  

Με αυτή τη νέα έννοια των κατηγοριών ύψους η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Taekwondo προσπαθεί να προστατεύσει το μέλλον της υγείας και του αθλητισμού των νέων μας. Στην προσεχή Γενική Συνέλευση θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το έργο.  

Η μεγαλύτερη ανησυχία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Taekwondo για το έργο αυτό είναι η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών μας.


Mετά από πρόταση του προέδρου της W.T.E.  κ. Πραγαλού και την έγκριση του προέδρου του W.T. κ. Choue,  θa πραγματοποιηθεί η πρώτη δοκιμαστική εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του 7ου τουρκικού ανοικτού στις 5 Φεβρουαρίου 2020, όπου θα δοκιμαστούν οι νέες κατηγορίες παίδων,  με οδηγό το ύψος και το μέγιστο βάρος των αθλητών.

Ακολουθεί ο πίνακας με τις νέες κατηγορίες:




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ;